Emisija SAT 27.08.2017.
ŠTA DONOSI NOVI ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA


Rubrika: Emisija SAT 27.08.2017.
Datum izdavanja: 27.08.2017.

U ovonedeljnom izdanju, gost emisije SAT je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji detaljno govori o svim izmenama predloženim u novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Saznaćete kada će se i zbog čega vozaču oduzimati vozilo, šta se menja u oblasti koja se odnosi na alkoholisanost vozača, za koje prekršaje su kazne povećane, a za koje smanjene, šta se menja u obavezama mladih vozača sa probnom vozačkom dozvolom, a šta na tehničkim pregledima i u auto-školama kada je u pitanju video-nadzor. Biće reči i o novinama koje se odnose na prevoz dece u automobilu, ali i obavezama biciklista kada se nađu u saobraćaju. Saznaćete i sve o izmenama u vezi sa preticanjem određenih vozila preko pune linije, novim obavezama putara, kao i svemu drugom što se odnosi na vozače i druge učesnike u saobraćaju.
Urednik emisije iskoristio je priliku da od ministra traži odgovore na aktuelna pitanja vezana za produženje roka važenja registarskih tablica i ukidanje slova č, đ, š… najavljeno merenje prosečne brzine na auto-putu, loš rad portala na graničnim prelazima, prekršaje policijskih službenika i moguću reviziju kompletne saobraćajne signalizacije na putevima Srbije na koju vozači često imaju primedbe.
Naravno, u emisiji će biti reči o izgradnji Koridora kroz Srbiju, ali i rekonstrukciji važnih pravaca, pre svega prema tursitičkim centrima.
Kao i obično, biće i dosta automobila, a najzanimljivija je rubrika Predstavljamo, u kojoj će gledaoci detaljno videti novi rendž rover „velar“.