image

Renault Austral – Geely Atlas PRO: Gde je ko?

Kineska automobilska industrija se ubrzano razvija i njeni proizvodi preplavljuju svet. Sada su sve prisutniji i kod nas. Zato suština ovog testa nije puko upoređivanje “ko je u čemu bolji“, već smo želeli da realno sagledamo gde je kineski Džili, konkretno model “atlas PRO“, u odnosu na visoko etablirani evropski SUV srednje veličine, kao što je reno “austral“

Predrasude u odnosu na robu iz Kine, pa i automobile, u Evropi, svakako postoje... O tome da li su one zasnovane na činjenicama, mogli bismo diskutovati. Neke jesu i imaju utemeljenje, dok neke ostaju samo... Predrasude! I o njima je reč u ovom sučeljavanju, gde smo u

[...]


Da biste pročitali ceo članak potrebno je da se ulogujete na svoj nalog. Vi znate ko smo mi, gledate nas na malim ekranima, a sada i na aplikaciji SAT HUB. I mi bismo voleli da se upoznamo sa vama tako što ćete se ili ulogovati na svoj nalog ako ga imate ili se registrovati što je vrlo jednostavno. Klikom na „Registruj se“ za samo nekoliko trenutaka, potpuno besplatno, postajete deo velike zajednice.
 

Komentari

Prijavite se da biste mogli komentarisati!

Zlatko Jelisavcic

1.10.2023. 15:33

Smatram da nije uradjeno adekvatno poredjenje jer ova dva modela ne pripadaju istoj klasi. Ako ste zeleli da Australa poredite sa nekim Geely-em, onda ste trebali da stavite Geely Monjaro pa da vidimo onda ko je bolji! Pri tom Monjaro bi ostavio Australa u prasini, samo kad pogledate enterijer, a mozete i motore. O ceni da i ne govorim.

Mladen Alvirović

2.10.2023. 14:46

Možemo da uporedimo samo one modele koji su dostupni na našem tržištu. One koji se čak ni u Evropi ne prodaju niti možemo da dovezemo na uporedni test niti su bitni za nas jer domaći kupci ne mogu da ih naruče.

Zlatko Jelisavcic

5.10.2023. 21:03

Postovani Mladene, pravo je pitanje zasto Geely u Srbiji prodaje model Atlas Pro iz 2022, dok recimo na ruskom trzistu ima nekoliko novih modela ukljucujuci i Monjara. Moje misljenje je da uvoznik zeli da ostvari ekstra profit na vozilima koja su verovatno u Kini na velikim popustima obzirom da su stari modeli, a novi su neuporedivo bolji. Predlazem da to malo istrazite i objavite, ukoliko smete naravno. Kineska vozila po mom misljenju su ista ako ne i bolja od evropskih, a svakako bar 20-30 posto jeftinija. Ali ako uvoznik nastavi da radi ovo sto radi, nece bas biti neka prodaja ovde.

Ivica Ćirov

2.10.2023. 21:27

Interesan je Kinez i svakako nije za potcenjivanje. Čak je i dopadljiv.